03.03.2019

PUTİN’İN AÇILIŞINI YAPACAĞI FABRİKADA TÜRK PENÇESİ!

TÜRK MÜHENDİSLERİ VE İŞÇİLERİNİN ÜSTÜN GAYRETLERİ!

Esta Construction, Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikasının inşasını 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp üretime hazır hale getirdi. “Sirius” ismi verilen fabrikanın temeli 2017 yılında atılmıştı.
İsmi Galatasaray başkanlığı ile için de kulislerde dolaşan Esta Construction’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, “Türk mühendisleri ve işçilerinin üstün gayretleriyle standartların çok üstünde, dünya otomobil teknolojisinin son imkanlarıyla donatılmış bir üretim tesisini bitirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. Fabrikanın açılışı, bu hafta içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından gerçekleştirilecek.

Mercedes Benz tarafından dünyadan görülebilen en parlak yıldız olan Sirius’un adı verilen ve dünya otomobil teknolojisinin son imkanları ile donatılan fabrikanın açılışı 3 Nisan tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mercedes Benz yöneticileri tarafından yapılacak.
250 milyon euroya mal olan fabrikada Mercedes-Benz’in E ve SUV modelleri, CKD (Complete Knock-Down) tekniği ile üretilecek.
Fabrikanın tamamlanması ve üretime hazır hale gelmesi nedeniyle bir açıklama yapan Esta Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, “Bildiğiniz gibi sektörümüzün 9 dev inşaat şirketini geride bırakarak dünya otomobil devi Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikasının ihalesini kazanmıştık. Mühendislerimiz, 1 yıla yakın ve dünya standartlarının çok üzerinde bir kalitede hazırlık çalışması yaptı. Şu an için gururla söylemeliyim ki ESTA, Mercedes-Benz’in en üst düzey kalite gereksinimlerini yerine getirdi” dedi.

‘THE BEST OR NOTHING’

Bu projenin temelinde hem Esta Construction’ın “Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret edemeyenler, yeni okyanusları keşfedemezler” ilkesinin hem de Mercedes-Benz’in “The best or nothing” (En iyi ya da hiçbir şey) sloganı olduğunu belirten Bahattin Demirbilek, “Biz ‘en iyiyi’ yaptık, bu nedenle çok büyük bir gurur ve mutluluk yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Demirbilek, Mercedes Benz’in çok büyük önem verdiği, dünya otomotiv sektörünü bir üst seviye çıkaracak olan bu projeyi bir Türk şirketinin yapmasının Türk inşaat sektörü açısından da çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

FABRİKA 4.0 TEKNOLOJİSİYLE ÇALIŞACAK

Bu projenin, Türk inşaat şirketlerinin uluslararası firmalarla yapacakları ortaklık ve iş birlikleri için de bir örnek olacağına dikkat çeken Demirbilek, “Başarılı sonuçlar sektörümüz açısından da ayrı bir motivasyona yol açıyor. Şu anda Türklerin küresel inşaat sektöründeki konumu, Çin firmalarından sonra ikinci sırada. Sektörde büyük bir potansiyel var, artık başka pazarlara Avrupa’ya, Amerika’ya, Afrika’ya açılmalıyız” ifadelerini kullandı. Moskova'nın yaklaşık 40 kilometre kuzeyindeki Esipovo Endüstri 85 hektarlık bir arazi üzerinde hayata geçirilen Sirius, bir montaj hattında çok sayıda araç üretilmesini sağlayan Endüstri 4.0 ve full esnek montaj teknolojisini barındırıyor. Rusya’da bugüne kadar dünyanın en modern stadları arasında gösterilen Krasnador Stadı olmak üzere çok sayıda alışveriş merkezi, havalimanı, spor ve eğitim tesisleri, üretim ve altyapı projelerinde Esta Construction imzası var.

Sonraki Bülten